با انتخاب بازرگانی سلیمانی مشتری همیشگی ما خواهید شد.

پوشفیت

لوله‌ها ابزارهایی هستند که برای انتقال منظم انواع سیالات استفاده می‌شوند و کاربردهای متعددی در انتقال سیالات، ساخت پل‌های فلزی و خرپاها، صنایع پتروشیمی، کارخانه‌ها، انجام پروژه‌های ساختمانی، ساخت تجهیزات ایمنی راه‌ها و … دارند. امروزه از انواع لوله آب و فاضلاب سیمانی، پلاستیکی، سفالی، فلزی، پلیمری و … در صنایع مختلف استفاده می‌شود که هر کدام دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی هستند.

لوله‌های پوش فیت از جمله لوله‌های پرکاربرد خصوصاً در صنعت آب و فاضلاب هستند که به سبب داشتن ویژگی‌های متنوع و متعدد خود به بسیاری از لوله‌های دیگر ترجیح داده می‌شوند. در ادامه مطلب مشخص خواهد شد که لوله پوش فیت چیست و چه تفاوتی با لوله‌های پلیکا دارد.

لوله پوش فیت چیست؟

امروزه در صنایع مختلفی از لوله‌های پرکاربردی همچون لوله PVC استفاده می‌شود. این لوله‌ها در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارند معایبی نیز خواهند داشت و ممکن است زیر فشار زیاد شکسته شد و قابل استفاده نباشند. همچنین لوله‌های فلزی بعد از مدتی دچار خوردگی می‌شوند و هزینه‌های زیادی به بار می‌آورند.

لوله‌های پوش فیت در حقیقت نوعی از لوله‌های پرمصرف در صنایع مختلف خصوصاً فاضلاب هستند که از جنس پلی‌پروپیلن (pp) ساخته می‌شوند. این مواد کیفیت بالایی داشته و به هیچ عنوان دچار پوسیدگی و خوردگی نمی‌شوند و باعث افزایش سرعت جریان حرکت مایعات می‌شود.

در حقیقت می‌توان گفت Push fit یک سیستم لوله‌کشی فاضلاب ساختمانی است که هر کدام از اتصالات و لوله‌ها در یک سو دارای یک سوکت بوده و محدودیت‌های اجرایی و کاربردی سیستم‌های قبلی را ندارد. این سیستم ابتدا توسط یک شرکت انگلیسی طراحی شد و دارای دو نوع اصلی شامل لوله پوش فیت بی‌صدا و پوش فیت معمولی است. لوله‌های Push fit با نام‌های دیگری همچون لوله اورینگی، لوله فاضلابی، لوله یک سر سوکت، لوله سه لایه و … نیز شناخته می‌شوند.

مهم‌ترین مزایای لوله پوش فیت چیست؟

هر کدام از انواع لوله‌ها دارای مزیت‌ها و معایب خاص خود هستند و لوله‌های پوش فیت نیز از این قاعده خارج نخواهند بود. از جمله مهم‌ترین مزایای این لوله‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این لوله‌ها برخلاف سایر انواع لوله‌های فاضلابی دیگر در قسمت انتهایی خود به‌صورت فابریک از یک سوکت برخوردار هستند.
  • لوله‌های پوش فیت دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شکنندگی هستند و می‌توانند به‌خوبی در برابر ضربات مقاومت داشته باشند و برای سیستم‌های انتقال فاضلاب بسیار مناسب هستند.
  • در برابر مواد شیمیایی مقاومت بالایی داشته و هیچ نوع واکنشی در مواجه با اسیدها و بازها از خود نشان نمی‌دهند و کاملاً خنثی هستند.
  • نصب این لوله‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. با توجه به آنکه نیازی به انواع اتصالات جوشی ندارد می‌تواند در کاهش هزینه‌ها مؤثر باشد.
  • این لوله‌ها در مقابل تغییرات طولی خط لوله مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.
  • مقاومت حرارتی این لوله‌ها نیز قابل توجه بوده و می‌تواند در برابر آتش‌سوزی به‌خوبی دوام بیاورد.
  • اتصالات سوکتی باعث می‌شود که میزان نشتی در این لوله‌ها بسیار پایین و نزدیک به صفر باشد.
  • این لوله‌ها دارای تنوع بالایی هستند و می‌تواند متناسب با نوع پروژه از لوله‌های یک سر سوکت و دو سر سوکت استفاده کرد.
  • در برابر انبساط و انقباض خطوط لوله مقاومت بالایی دارند.

البته این لوله‌ها همانند سایر لوله‌های فاضلابی دیگر می‌توانند معایبی نیز داشته باشند. از مهم‌ترین معایب این لوله‌ها می‌توان به قیمت بالاتر در مقایسه با سایر لوله‌ها، عدم مقاومت در زیر خاک، مقاومت کم در برابر تابش خورشید، عدم استفاده از سیفون‌ها و … اشاره کرد.